Κατά τη σχολική χρονιά 2020-21, οι εκπαιδευτικοί του ΕΚ συμμετείχαν σε επιμορφώσεις , που διοργανώθηκαν με το συνεργαζόμενο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού, οι οποίες υλοποιήθηκαν από τους ακόλουθους φορείς:

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Ι.Τ.Υ.Ε.- “Διόφαντος”

 Οι επιμορφώσεις πραγματοποιήθηκαν εξ αποστάσεως, λόγω της “πανδημίας”, σε ασύγχρονη και σύγχρονη μορφή, και αφορούσαν στο θεσμό της Μαθητείας, του Σχολικού Συμβούλου, στη διαχείριση του Covid-19,  τις Τ.Π.Ε., στις ψηφιακές δεξιότητες και στο περιβάλλον.  

Επίσης συμμετείχαν στην εξ αποστάσεως ενημέρωση-εσωτερική επιμόρφωση που διοργανώθηκε με το συνεργαζόμενο ΕΠΑΛ Βελεστίνου, και αφορούσε στην χρήση του Webex

Παρ όλους τους περιορισμούς στην πραγματοποίηση των προγραμμάτων λόγω covid-19, το 1ο ΕΚ Αλμυρού συμμετείχε στη πραγματοποίηση από το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, για 3η συνεχόμενη χρονιά του προγράμματος Noesis υπό την αιγίδα του ΕΣΠΑ.

Τα έργα του προγράμματος κατασκευάστηκαν στα Εργαστήρια του ΕΚ, από τους μαθητές, με την εποπτεία και καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Τo 1ο ΕΚ Αλμυρού υπέβαλλε αίτηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του προγράμματος Erasmus+, με κωδικό αριθμό 2020-1-EL01-KA102-077724, η οποία εντάχθηκε λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης στον κατάλογο επιλαχόντων σχεδίων.

Οι καθηγητές του ΕΚ συμμετείχαν επίσης στα παρακάτω προγράμματα-δράσεις , τα οποία πραγματοποιήθηκαν με το ΕΠΑΛ Βελεστίνου:

  • Σχέδιο δράσης ΜΝΑΕ με τίτλο «Εικονική περιήγηση (3d virtual tour) του Εκθεσιακού Κέντρου Πολιτισμού "Ρήγας Βελεστινλής" και υποστήριξη των δράσεων, για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, που αφορούν τη συντήρηση γης στο δήμο Ρήγα Φεραίου».

  • Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO με έργο ενταγμένο στη θεματολογία «Γεωργική Παραγωγή και Τυποποίηση με τίτλο: «Αυτόματος παρασκευαστής μπάρας δημητριακών».

  • Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακών Έργων για τη Μεγάλη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή, τίτλος έργου: «Μοντελοποίηση σε 3D των νομισμάτων της Χάρτας».

  • Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός» από την εκπαιδευτικό, Σύμβουλο Σχολικής Ζωής.